| budak jalanan |
Bonjour Fellas!



We're just a kiddo. .and learn to be a teen. then an adult. with bitter and sweet soul-der


Diary About Links


Budak Jalanan
[ intro ] | [ 1 ] | [ 2 ] | [ 3 ] | [ 4 ] | [ 5 ] | [ 6 ] | [ 7 ] | [ 8 ] | [ 9 ] | [ 10 ] | [ 11 ] | [ 12 ] | [ 13 ] | [ 14 ] | [ 15 ] | [ final ]

"You don't have to be like a romeo or budak-terlebih-gula in order to take one's heart"


Budak Muzika
[ 1 ] | [ 2 ] | [ 3 ]| [ 4 ] | [ 5 ] | [ 6 ]

cerpan
[ kau dan kau koyakkan hati aku ] [ Jejantas hati ] [ Sila Menyesal ] [ KL,aku dah mati ]
The Script

there is something behind the headphone . so do this young ladies .
xxx
life not once. but twice. dunia dan akhirat . for sure .
aku mungkin tak dipandang mereka. tapi. mari sini pandang aku .
bagi aku, ilmu itu terlalu tinggi untuk di abaikan. kau tak rasa ?
jangan rasa luar alam bila aku borak dengan member tahap tak ingat dunia tapi dengan kau, becakap dengan cermin, makhluk asing .
oh percayalah . i never trust people for just short in 5 minutes .
xxx
Nurul dan Chae. just a piece of transaction of life .
hidup ni bukan hanya mengejar cinta dan keseronokkan.
tapi tuhan dan ilmu mesti jadi wishlist yang paling teratas. the rest ? just history :)

Wanna Scream?





budak jalanan [12]

TINTA 12



" beb, why you no sleep ? " Chae menguak pintu bilik Nurul . Cahaya Iphone Nurul masih menyala even kena selubung dek selimut .

" tak boleh tidur lah beb " Nurul dah buat muka mamai. still, mamai tak menjadi -.-'
Nurul kembali duduk bersila  atas katil.

" so how's your heart ? " Chae kuak tingkap bilik . sejuk .
 Lampu bilik dibiarkan tak menyala . Saja nak keluar aura emo-ish .

Nurul senyum . bersahaja . " semua masalah dah selesai "

" The revenge ? " Chae toleh .

" I have kill Fikri in my dream . Satisfy me already . Thanks to Kimi ." Nurul sengih .

" so what's now ? " Chae tanya .

" I tough It is a right time for me to let 'em go "

"maksud kau ? "

" the lovey dovey part " Nurul senyum lagi. dan kali ini, senyuman tu terasa kelat .



xxxxx


Muka Kimi dah berkerut .
Skrin laptop Apple ditenung tajam . 
Why on earth Nurul deactive facebook ? no tweet for twitter ? no more what'apps?
huh .
dan ya , lost contact for about 1 month . gila ? 

seriously bengang .



bunyi bising drum di bilik jamming pukul 12 malam . haru kan ?
Kimi pegang drumstick erat . Peluh dingin .
Aku betul-betul tak faham dengan semua ni .



xxxxx


Berjalan beriringan .
Nurul dan Chae galak ketawa tak ingat dunia . 

" Adam kau ni lawak tahap mahakarya cinta wa cakap sama lu " Nurul dah geleng - geleng kepala .

" He just dont know me well lah derr " Chae buat muka menyampah .

" Ape luar alam kau mintak bunga ros hitam ? kau ingat kita ni kat alam black parade ape ? Dah kalau kau tak nak, bak sini kat aku . Rose pink kot . giler romantik ! " Nurul dah buat muka ala-ala amazing tahap terjumpa peti emas .

" Huh , at least he try to dye that rose with black color pon aku dah happy tahap dewa kott " Chae dah capai beats .

" Pon boleh " Nurul start angkat kening . 

" oh by the way beb , aku jumpe Kimi tadi petang kat food court " Chae sibuk tekan punat mp3 .

" ohhhhhh " Nurul dah start berubah muka. muka me gusta .

" before aku lupa , dy bagi kau envelope ni " Chae hulur . Blueberry Chae dah start melalak . Incoming call . fine . Chae tinggalkan Nurul sendiri .

Nurul bukak envelope perlahan . 

jaw drop .tiket gig Kimi .

xxxxx

masa tu angin kuat .
Chae pegang erat cardigan putih . tin kosong bergolek ke kaki jalan .
Paie lalu . sebelah . bersahaja .
senyum tanpa kata .

' i let you go as what you want . i know , love cannot be force "

" thanks for understand it dude " Chae jawab dalam hati .


xxxxxx

" Nak Pepsi or Lemon Dew ? " Adam dah letak file atas pondok meja .

" Cola " Chae dah start aura luar alam .

Adam jeling . " Stay here . I wont take so long " Adam mula melangkah pergi cabin shop beli air .

Chae nampak fail warna coklat atas meja . Besar . What kind of stuff is this ?
Tangan pantas mencapai .

Adam Alfian? Tahniah ? Berjaya ? Jerman ?.

Chae blur . huh ?


xxxxx


Nurul tak tahu if tindakan dia patut atau pon tak. tapi yang pasti , Nurul lewat 15 minit .
Langkah kaki terhenti .
Panah petir .
Nurul nampak Kimi atas stage .

suasana bising . crowded . ramai orang . Nurul perhatikan tiket di tangan . belakang tiket, ada note .

meant it ; for song i will perform later .


Nurul berdiri di celah orang ramai . 

video

Nurul tunduk .
lirik tu . maksud lagu tu . Nurul gigit bibir .
dia tahu, lagu itu untuk dia .


God, tell me since when Kimi kept his feeling  to me .. . .

7 side kick(s)